Archief
WOS

Halve marathon Monster finisht in Wielepet

Atleten die dit jaar meedoen aan de halve marathon van Monster of een van de andere afstanden, finishen op een nieuwe locatie. De eindstreep ligt nu in sporthal De Wielepet.

De 47ste editie van het hardloopevenement is op 19 november. De naam van de wedstrijd is, vanwege een nieuwe hoofdsponsor, omgedoopt tot Ruitenburg Beach Run. Met de nieuwe finishlocatie - niet meer in de kou, maar juist in een warme sporthal - hoopt de organisatie op meer publiek.

Verder is het parcours van de kortste afstand iets aangepast. Normaal gingen lopers van de (ruim) 5 kilometer bij Molenslag het strand op, om vervolgens door het zand naar Arendsduin te lopen. Dit jaar is ervoor gekozen om bij het Schelpenpad pas het strand op te gaan om daarna via de strandopgang Strandweg in Ter Heijde naar de finish te rennen. Daardoor is de afstand iets korter: 5,3 in plaats van 5,7 kilometer.

Vorig jaar werd ook een wedstrijd voor framerunners toegevoegd. Toen waren er twee afstanden: 1 en 1,9 kilometer. Dit keer gaat het om afstanden van 1,9 en 5,1 kilometer.