Archief
WOS

Jasper Wanders op blote voeten aangekomen in Drenthe: 'Moest wel een stuk fietsen'

Afgelopen weekend ging Jasper Wanders misschien wel de grootste uitdaging van zijn leven aan. Hij zou 240 kilometer op zijn blote voeten gaan wandelen naar het Drentse Borger, om geld op te halen voor de stichting Alzheimer Nederland.

Vrijdagochtend gaf zijn vader, die speciaal naar Kwintsheul kwam om Jasper aan te moedigen, het startsein. Jasper vertrok op blote voeten richting Drenthe. Het zou een zware tocht worden, na een kilometer of 70 kreeg Jasper namelijk last van een spier in zijn bovenbeen. "Deze kregen wij niet meer los gemasseerd", laat Jasper weten. "Ik ben na een kilometer of 70 doorgegaan op de fiets. Zo'n 40 kilometer voor het einde was de spier door het fietsen toch weer losgekomen. De rest ben ik weer verder gaan lopen. Ik heb de afstand wel gehaald, maar ik heb helaas niet alles kunnen wandelen."

Zondagmiddag kwam Jasper te voet aan in Borger, dat was voor hem een erg emotioneel moment. Jasper liep naar Borger omdat zijn moeder daar in een speciale instelling zit voor mensen met Alzheimer. "Ik zag het dorp al een kilometer voordat ik er was liggen, toen werd het gigantisch emotioneel voor mij", laat hij weten aan de WOS. "Dan kom je dichterbij en komt je vrouw aanlopen met een bos bloemen. Toen ik op het plein in de dorpskern aan kwam zag ik mijn moeder zitten in een rolstoel. En ja, dat grijpt je gewoon."

Donatie

Met deze ludieke actie heeft Jasper al bijna 9.000 euro opgehaald voor de stichting Alzheimer Nederland. Doneren kan nog steeds via de website van Jasper Wanders.

Categorieen:
Nieuws Kwintsheul Westland