Archief
WOS

WOS

Reconstructie Lierse Veilingweg pas klaar in april 2023

Het werk aan de Veilingweg in De Lier duurt een half jaar langer dan gepland. Het totale project is nu pas klaar in april volgend jaar.

De weg wordt grootschalig aangepakt om de veiligheid te verbeteren. Zo worden er extra drempels geplaatst om de snelheid te verlagen. Het fietspad wordt vervangen door betonnen platen en er worden fysieke scheidingsbanden tussen de rijbaan en het fietspad aangebracht. Ook voeren waterbedrijf Evides en netbeheerder Westland Infra onderhoud uit. Oplevering van het totale project stond gepland voor oktober dit jaar.

Sinds 30 mei is de weg dicht tussen de Kerklaan en nieuwbouwwijk Lierkwartier. Dit stuk zorgt in dit project voor de meeste verkeershinder. Automobilisten wordt gevraagd om te rijden via de Oostelijke Randweg.

De werkzaamheden zouden eigenlijk allang klaar moeten zijn, maar er is vertraging ontstaan. In een brief aan omwonenden schrijft de gemeente Westland: "Door onvoorziene omstandigheden in de ondergrond lopen de werkzaamheden aan de kabels en leidingen maanden uit. Daardoor kon ook de aannemer niet starten met de onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek van de Veilingweg."

17 oktober

Het eerste gedeelte is nu pas klaar op 17 oktober. Daarna begint fase 2; dit betreft het stuk vanaf de Reigerlaan tot net na het kruispunt Kerklaan. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio december.

In 2023 volgen nog twee fases: van 9 januari tot en met maart wordt de weg aangepakt bij sportcentrum Vreeloo. Fase 4 (maart t/m april) is het stuk tussen de Europalaan en de rotonde bij de Kasteelweg.