Archief

Zeer gevaarlijke situaties door losliggende tegels

Wortelopdruk door de aanhoudende droogte, zorgt er voor dat er steeds meer tegels op fietspaden los komen te liggen. Dit leidt tot zeer gevaarlijke situaties voor fietsers en scooterrijders.

Ook in de nacht van woensdag op donderdag bleek dit het geval. Een 16-jarige scooterrijdster en haar bijrijdster zijn door losgeraakte tegels hard onderuit gegaan op het fietspad langs de Grote Achterweg in Naaldwijk. Eén van de meisjes is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens de zus van het slachtoffer heeft zij een zware hersenschudding. Agenten hebben 's nachts nog geprobeerd een aantal stoeptegels recht te leggen.

In een reactie laat de gemeente Westland weten dat zij bekend is met het probleem.
"Langs het fietspad aan de Grote Achterweg staan grote bomen waarvan de boomwortels de tegels opdrukken. De aanhoudende droogte verergert dit nog meer. Alle meldingen die de afgelopen periode zijn gedaan, zijn door de aannemer hersteld, maar het probleem dient zich een paar dagen later alweer aan. We plaatsen waar nodig borden of afzettingen. Ook communiceren we via krantenberichten en online over de losse tegels door het droge weer.
Verder kijken we naar mogelijkheden voor asfalteren of het plaatsen van betonplaten. We hebben voor het afhandelen van de meldingen extra stratenmakersploegen ingezet en proberen na een melding zo snel mogelijk een inschatting van de situatie te maken. Echte structurele oplossingen zijn pas mogelijk als het weer gaat regenen, dan geeft de ondergrond meer stabiliteit. Van belang is dat inwoners de situaties blijven melden."