Archief
Google Streetview

Grofvuil uit Maasland vanaf woensdag naar Maassluis

Inwoners van Maasland kunnen hun grofvuil vanaf komende woensdag (1 juni) storten in de milieustraat aan de Heldringstraat in Maassluis. De contracten daarvoor zijn vandaag getekend.

Maaslanders zijn nu nog aangewezen op de milieustraat van afvalverwerker Avalex in Delft. Met die partij heeft de gemeente Midden-Delfland immers een contract. Delft is voor mensen uit Schipluiden en Den Hoorn goed aan te rijden, maar voor mensen uit Maasland een stuk verder weg. Op verzoek van toenmalig CDA-raadslid Jan Cornelissen zegde wethouder Frank ten Have vorig jaar toe om in gesprek te gaan met Maassluis over het gebruik van de milieustraat aan de Heldringstraat.

Inwoners van Maasland kunnen een afspraak maken volgens het systeem van de gemeente Maassluis. De postcode van Maasland wordt toegevoegd aan het reserveringssysteem. Op vertoon van het reserveringnummer, een geldig legitimatiebewijs en de door Avalex beschikbaar gestelde afvalpas wordt toegang aan de Heldringstraat verleend.

Maassluis en Avalex gaan voorlopig een contract aan voor twee jaar. Voor het beschikbaar stellen van de milieustraat en de verwerking van de aangeboden afvalstoffen is een bedrag per bezoeker vastgesteld, dat maandelijks achteraf aan Avalex gefactureerd zal worden. Met het aangaan van deze overeenkomst zullen de openingstijden worden teruggebracht naar het niveau van voor de coronaperiode. Op dit moment is de milieustraat nog op donderdag dicht, deze dag wordt dan weer opengesteld.