WOS

WOS

Westlandia vergooit kans op overwinning tegen JOS Watergraafsmeer

Lang leek het er op dat Westlandia er op zondag met de overwinning vandoor zou gaan. Uiteindelijk was het JOS Watergraafsmeer dat er in de extra tijd een gelijkspel van maakte.

Westlandia speelde zondag op het eigen sportpark De Hoge Bomen een belangrijke wedstrijd. In de strijd tegen degradatie moest er gewonnen worden van JOS Watergraafsmeer. De drie resterende tegenstanders na dit duel komen allemaal in de top-10 van de derde divisie.

In de eerste helft zag het er ook naar uit dat Westlandia die overwinning zou gaan binnenslepen. Na een klein kwartier spelen maakte Desley Bransen de openingstreffer. Het werd zelfs 2-0 toen Jedsel Markes in de 42ste minuut een strafschop binnenschoot.

In de tweede helft was het JOS dat sterker de kleedkamer uitkwam. Het was dan ook in de 53ste minuut Tim Plemper die voor JOS de aansluitingstreffer maakte. Westlandia wisselde daarna drie keer wat ervoor zorgde dat het wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Lang leek het goed te gaan komen. Uiteindelijk was het echter Floris Burgers die voor JOS in de tweede minuut van de blessuretijd de gelijkmaker wist te maken. Hiermee verspeelt Westlandia belangrijke punten. De komende wedstrijden zijn erg belangrijk. De ploeg staat onderaan in de stand en wil directe degradatie in het jubileumjaar in elk geval ontlopen.

'Onterecht' afgekeurde goal

Westlandia kende overigens nog wat extra pech in de eerste helft. Volgens de toeschouwers en de verslaggever had het bij rust 3-0 moeten staan. Een goal werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Verslaggever Thom Voskamp hoorde echter dat 'de goal onterecht was afgekeurd' en dat het geen buitenspel zou zijn geweest. De beelden moeten het later uitwijzen

Den Hoorn verliest belangrijke punten in Rotterdam

In de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse B speelde SV Den Hoorn een belangrijke wedstrijd. De ploeg staat tweede in het kampioenschap en heeft nog steeds zicht op de titel. De Midden-Delflanders verspeelden echter voor de tweede week op rij dure punten.

De ploeg die het zo goed doet dit jaar, ging verrassend onderuit bij het lager geklasseerde Spartaan'20. Den Hoorn kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong via Thomas Bouwer, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg op een gelijke stand. Lang leek de wedstrijd te eindigen in 1-1, maar het waren uiteindelijk de Rotterdammers die de drie punten in eigen huis hielden. Door de nederlaag is de achterstand op koploper Unitas'30 opgelopen naar vier punten, al heeft Den Hoorn nog een (gestaakte) wedstrijd tegoed. De twee ploegen treffen elkaar nog in de laatste speelronde.