Archief
Cleanup Team Westland

Cleanup Team Westland

Bijna 46.000 blikjes van Westlandse straten opgeruimd en ingeleverd

Het Cleanup Team Westland heeft er vanmorgen voor gezorgd dat bijna 46.000 drinkblikjes, afkomstig uit de Westlandse natuur, worden gerecycled.

Rob van Holstein zet zich met zijn Cleanup Team al langer in voor een schoner Westland. Vele vrijwilligers gaan de straten op en ruimen het zwerfafval op. Ze komen van alles tegen: mondkapjes, handschoentjes, plastic zakken, maar ook blikjes. "Nu er statiegeld is op plastic flesjes, zie je dat er veel meer blikjes in de natuur te vinden zijn", legt hij uit. "Dieren gaan eraan dood als ze eraan knagen, het zorgt voor rommel. En als er één ligt, dan denkt men al heel snel: er kan er nog wel één bij."

De blikjes waren de afgelopen tijd op een centrale plek opgeslagen, maar vandaag was het tijd voor een grote voorjaarsopruiming. Met grote zakken ging Van Holstein daarom naar metaalhandel De Voeght in Honselersdijk, waar al het metaal werd verwerkt tot kleine deeltjes.

Tekst gaat verder onder de video.

In totaal stond er 440 kilo op de weegschaal. Met een gemiddeld gewicht van 9,6 gram voor aluminium blikjes kom je dan uit op zo'n 45.837 blikjes. Cleanup Team Westland kreeg er 308 euro voor terug en dat geld gaat in de spaarpot van de zogenoemde 'Club van 100'. Die spaart voor de plaatsing van 38 waterpunten op de Westlandse basisscholen en ruim 10.000 waterflessen voor alle basisschoolleerlingen.

Van Holstein heeft nog een oproep voor alle Westlanders: "Als je naar buiten gaat, neem een plastic tasje mee en raap het zwerfafval op."

Rob van Holstein vertelde op de radio dat hij ook op de Antillen al actief is met het opruimen van zwerfafval

Categorieen:
Nieuws Duurzaam Westland