Archief
Peter Farla

Maassluise erespeld voor brandweermannen

Drie brandweermannen uit Maassluis zijn door burgemeester Edo Haan verblijd met een Erespeld der Gemeente. Het gaat om Martijn van den Bos, Chris Dijkshoorn en Robin Veninga.

Van den Bos begon in juli 1995 bij de brandweer van Maassluis. Na een aantal cursussen en opleidingen werd hij in 2012 geïnstalleerd als bevelvoerder. Verder is hij leider van de jeugdbrandweer en instructeur voor nieuwe brandweermensen.

Dijkshoorn liep in september 1996 de kazerne van Maassluis binnen. Hij is chauffeur en oefenleider en iedere maandag helpt hij leden van de jeugdbrandweer op weg.

Het brandweeravontuur voor Veninga begon in september 2009. Naast dat hij in Maassluis bevelvoerder is, is hij ook ploegchef van de brandweer in 's-Gravenzande. Daar heeft hij afgelopen week al een onderscheiding voor gekregen van Brandweer Nederland.

De Erespeld der Gemeente Maassluis wordt uitgereikt aan personen, al dan niet inwoners van de gemeente, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de gemeente Maassluis.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis