WOS - Leo Alleblas

Monster ziet Skillz terugkomen na gelijkspel tegen Duindorp

Het was een frustrerende middag voor Monster. Door het 2-2 gelijkspel in en tegen Duindorp en de zege van concurrent FC Skillz op Lyra moet het de koppositie delen.

Monster begon nog goed door een eigen doelpunt van de thuisploeg. De Westlanders waren ook beter, maar vooral door het harde spel van Duindorp kwam het niet in de wedstrijd. Het werd een duel met veel overtredingen, en vooral Duindorp had hier baat bij. Zij kwamen op 1-1 en toen leek Monster het even kwijt, totdat uit het niets verdediger Keke Stam de 1-2 op het scorebord zette. Uiteindelijk viel de 2-2 in de slotfase en verspeelt de koploper dure punten, waar Skillz van profiteert.

FC Skillz won namelijk van Lyra. De Lierenaren kregen een pak slaag: 7-0. Skillz moest even warmdraaien, maar bleek uiteindelijk veel beter dan Lyra. Monster en Skillz staan nu beide op 55 punten. alleen op doelsaldo doet het team uit Wateringse Veld het beter.

MSV'71 geeft comfortabele voorsprong bijna uit handen

MSV'71 strijdt samen met Houtwijk om het kampioenschap in de vierde klasse F. MSV'71 won vanmiddag met veel moeite van Erasmus met 2-3. Daar leek het in de eerste helft niet op. Joel Meijnckes was de grote man aan de zijde van MSV. Hij scoorde nog voor rust drie keer. Er leek dus niks aan de hand, totdat verdediger Paul Dorsman een rode kaart kreeg voor het onderuit halen van een Erasmus-speler. Uit de vrije trap die volgde werd het 1-3. Kort daarna vlog de tweede binnen en bleef het tot het einde spannend, maar MSV hield stand. Het staat nu in punten gelijk met concurrent Houtwijk, maar de Maassluizers hebben wel een beter doelsaldo.

Jong Sparta Rotterdam - Excelsior Maassluis 3-0 (0-0)

Spijkenisse - FC 's-Gravenzande 1-1 (0-0)

Westlandia - Van Nispen 12-0 (5-0)
Tim van der Voort (5), Roy van Beek (4, 1x strafschop), Vince van Hagen (2), Yordi van Beek

Duindorp - Sportclub Monster 2-2 (0-1)