Archief

Vluchtelingen verhuizen later naar permanente plek

De eerste Oekraïense vluchtelingen die nu tijdelijk op strandpark Vlugtenburg in 's-Gravenzande wonen, verhuizen wat later naar een permanent onderkomen.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat een groep van dertig vluchtelingen vandaag een plek zou krijgen in het gebouw van Team Sportservice aan de Arckelweg in Poeldijk. Dat is met een week uitgesteld, naar vrijdag 20 mei.

Team Sportservice zit sinds 26 april al op een nieuwe plek, aan de Patijnenburg in Naaldwijk. Het bedrijf zou later dit jaar sowieso al weggaan uit Poeldijk (naar Capelle aan den IJssel), maar de verhuizing is vanwege de komst van de Oekraïense vluchtelingen iets vervroegd.

Verder meldde de gemeente Westland in een eerder stadium dat er vanaf maandag ongeveer 100 vluchtelingen zouden komen te wonen op de plek van de oude gemeentewerf aan de Burgemeester Crezéelaan in De Lier. Ook dit is uitgesteld, naar halverwege juli. Er moeten 45 tijdelijke woonunits worden geplaatst. De vergunning daarvoor is op 28 april aangevraagd.