Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Spanning voor middelbare scholieren: examens zijn begonnen

Er hangt een gespannen sfeer op het ISW Hoogeland, de tafeltjes met woordenboeken staan klaar. De eindexamens zijn begonnen.

Donderdag waren de eerste kandidaten aan de beurt. De leerlingen die dit jaar examen doen, zijn volgens Martijn Verweij, locatiedirecteur van ISW Hoogeland, het hardst getroffen door de coronacrisis. "De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat deze kandidaten een gebrekkige voorbereiding hebben gehad", aldus Verweij. Het ISW heeft dan er dan ook alles aan gedaan om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden.

Zo heeft de de school in de afgelopen periode extra steunlessen gegeven en hebben ze in de meivakantie voor extra examentraining gezorgd. "Daarnaast zijn er gelukkig ook nog wat compenserende maatregelen vanuit de overheid, zo mogen de leerlingen op één van de vakken een duim leggen wat ervoor zorgt dat ze een extra onvoldoende mogen halen", legt Verweij uit. "En verdienen ze volgens mij ook."

Bleke gezichtjes

De eerste examens zijn goed en ordentelijk verlopen. Wel merkte de locatiedirecteur dat er een gespannen sfeer hing bij de examenkandidaten. "Je zag toch wel wat bleke gezichtjes vanmorgen, het is spannend voor de kandidaten van dit jaar." De leerlingen ervaren volgens Verweij dit jaar zeker extra druk en hebben het besef dat de afgelopen twee jaar 'niet normaal' zijn geweest.

Martijn Verweij geeft zelf ook les aan examenkandidaten, hij merkt dat er ondanks de spanning toch ook een gevoel van vertrouwen heerst bij de leerlingen. "Ze hebben toch vertrouwen om het aan te gaan en er gewoon het beste van te maken."