Archief
Archieffoto CRM

Archieffoto CRM

Culturele Raad Maassluis zoekt cultuurhelden

De Culturele Raad Maassluis (CRM) is op zoek naar kandidaten voor de Culturele Prijs Maassluis en de Culturele Jongerenprijs Maassluis. Tot 27 mei is de aanmelding open.

Mits er voldoende kandidaten zijn, worden op 18 juni tijdens het gala van de Week van Cultuur de prijzen uitgereikt. De Culturele Prijs Maassluis bestaat uit een speciaal gemaakt beeldje van kunstenaar Ans van de Wiel en een oorkonde. De jongerenprijswinnaar krijgt een oorkonde en een geldprijs van 300 euro.

Met de prijzen wil de CRM de culturele sector een blijk van waardering geven. Nu de coronamaatregelen voorgoed achter de rug lijken, is het tijd om personen en instellingen te prijzen voor hun inzet, vindt het CRM.

Om in aanmerking te komen voor de prijzen dienen kandidaten een bijzondere prestatie of bijdrage te hebben geleverd het gebied van kunst en cultuur. Dat kan in de vorm van bijvoorbeeld beeldende kunst, literatuur, kunsthistorie, dans, zang, muziek, toneel, film of fotografie. Om mee te doen aan de jongerenprijs dient de kandidaat in Maassluis te wonen of een andere directe band te hebben met de stad, en moet hij of zij jonger zijn dan 27 jaar in 2022.

Aanmeldingen kunnen, voorzien met een onderbouwing, voor 27 mei verstuurd worden naar de CRM via secretaris@crmmaassluis.nl.