Archief
WOS - Irene van Oosten

WOS - Irene van Oosten

Volop volk bij open dag KNRM en reddingsbrigade

De open dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in Ter Heijde (KNRM) en de Monsterse Reddingsbrigade is goed bezocht. Alleen al aan de speurtocht op het terrein is door ruim 100 kinderen deelgenomen.

Van de Eemshaven in Groningen tot het strand van het Zeeuwse Westkappele, maar ook Scheveningen en Egmond aan Zee, in het hele land hielden reddingstations van de KNRM afgelopen weekend open huis. In onze regio kon je terecht bij de stations van Hoek van Holland en Ter Heijde.

Met de open dag, ook wel de 'reddingbootdag', willen de organisaties bezoekers warm maken voor een donatie. De reddingsbrigade was vooral op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er was veel te zien, zoals helikopter- en reddingbootoefeningen. Daarnaast laten de KNRM en de MRB zien hoe ze te werk gaan in noodsituaties en waren er ook brandweer en politievoertuigen.

Donateurs gezocht

De KNRM is hard op zoek naar donateurs en bemanningsleden: "We zijn met een heel vlootvernieuwingsprogramma bezig, donateurs zijn dus van harte welkom zodat wij in de toekomst onze boten kunnen vervangen", laat Peter Verweij van KNRM Ter Heijde weten.