Archief
WOS

WOS

Jongen (16) mogelijk de cel in voor neersteken 12-jarig meisje

Een jongen van 16 uit 's-Gravenzande wordt verdacht van het neersteken van een 12-jarig meisje in Delft. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 300 dagen cel geëist. Omdat de verdachte zo jong is, vond de zitting achter gesloten deuren plaats.

De tiener zou zonder enige aanleiding in de rug van het 12-jarige meisje hebben gestoken. Dat gebeurde in juli vorig jaar in park Buitenhof in Delft. Aan de hand van een compositietekening werd de jeugdige verdachte herkend en aangehouden.

Volgens gegevens uit zijn telefoon was hij op de bewuste dag in de buurt, en de recherche vond in zijn telefoon een notitie: 'Plan om haar te doden op 26 juli. Plan uitvoeren om 29 juli 2021'.

Het lijkt er volgens het OM op dat de jongen die dag een bekend meisje van hem wilde doden. Met haar probeerde hij een afspraak te maken in Delft, maar zij ging daar niet op in. Het OM denkt daarom dat de verdachte daarop uit frustratie een willekeurig ander slachtoffer heeft gezocht.

Er zijn grote zorgen over de toestand van de jongen. Zo zou hij een alcohol- en drugsprobleem hebben. Zelf ontkent hij op de bewuste plek geweest te zijn.

Over twee weken doet de kinderrechter uitspraak.

Categorieen:
Nieuws 's-Gravenzande 112