Archief
WOS

WOS

Westland brengt Oekraïners onder op voormalige Lierse gemeentewerf

Er komen ongeveer 100 vluchtelingen uit Oekraïne te wonen op de locatie van de voormalige gemeentewerf in De Lier.

Het terrein aan de Burgemeester Crezéelaan staat leeg en is uiteindelijk bedoeld voor uitbreiding van de naastgelegen begraafplaats. Omdat die uitbreiding voorlopig nog niet aan de orde is, kunnen er in elk geval de komende drie jaar woonunits staan. Dit moet vanaf 15 mei al gebeuren.

Het college van B en W in Westland wil zeker 300 vluchtelingen langdurig opvangen in de gemeente. Daarvoor is ook het gebouw van Sportservice Zuid-Holland aan de Arckelweg in Poeldijk aangewezen. Dit pand komt binnenkort leeg te staan, vanaf 1 juni krijgen twintig Oekraïners hier onderdak.

Eerder werd al bekend dat 120 vluchtelingen tijdelijk worden gehuisvest in de arbeidsmigrantenwoningen op Elsenbosch in Honselersdijk, ook dit wordt omgezet in langdurige huisvesting.

Mogelijk nog meer

Westland heeft van het Rijk de opdracht gekregen voor langdurige huisvesting van 200 vluchtelingen Met de geplande 300 doet het college al meer gevraagd is. Daarbij houdt het wel in het achterhoofd dat er mogelijk nog een verzoek komt om meer plekken.

Op dit moment worden er al tijdelijk vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen op vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande en in het Fletcher Carlton Hotel in Naaldwijk.