Archief
WOS

WOS

Oekraïense honden opgevangen in Hoek van Holland

Drie Oekraïense honden worden opgevangen door Kim van Oosten uit Hoek van Holland.

Vorige week is er een bus van Husky Rescue Ireland aangekomen in Hoek van Holland. In deze bus zaten honden die uit het oorlogsgebied in Oekraïne komen. Kim van Oosten uit Hoek van Holland heeft besloten om tijdelijk drie honden op te vangen bij haar thuis.

Waar uit Oekraïne de honden precies vandaan komen is niet duidelijk. "Sommige zijn vanuit Polen hier naartoe gebracht en andere zijn echt uit de huizen in het oorlogsgebied gehaald", vertelt Kim. Met de drie honden die Kim in huis heeft genomen, gaat het nu goed. "Ze zijn gelukkig niet meer zo gestrest als eerst, maar ze zijn zeker getraumatiseerd."

Tijdelijke opvang

De honden blijven niet voor altijd bij de Hoekse Kim. De beesten zijn tijdelijk bij Kim als 'tussenstop'. "Vanuit hier gaan we kijken naar welke huizen geschikt zijn voor deze mooie schatten", vertelt ze. Er wordt dus nog gezocht naar een nieuwe verblijfplaats voor deze, en veel andere honden. Hulp is dan ook altijd welkom bij zowel Kim, als bij de stichtingen Star Rescue en Husky Rescue Ireland, die de honden hier naartoe brengen.

"Ik kan ook zeker de nodige hulp gebruiken", gaat Kim verder. Ze heeft vooral spullen nodig om de honden mee te verzorgen. Denk aan spullen om te ontwormen of tegen de vlooien, maar ook voeding. Voorlopig blijven de honden nog even in Hoek van Holland, tot ze een nieuw baasje hebben gevonden.