Archief
ROC Mondriaan

Wateringse MBO-student wint goud bij internationale hospitalitywedstrijd

Mees Blankert (19) uit Wateringen is de winnaar geworden van een internationale hospitalitywedstrijd.

In het Caroli hotel in het Zuid-Italiaanse Gallipoli gingen deelnemers van 26 scholen uit zeven verschillende landen met elkaar de strijd aan. Blankert, tweedejaars student van de opleiding Zelfstandig werkend kok aan het ROC Mondriaan, maakte deel uit van een team met verder alleen maar Italiaanse studenten die geen Engels spraken. De teams moesten zich laten zien op het gebied van het bereiden, koken, presenteren en serveren van een gerecht.

Blankert werd vooraf geholpen door zijn stagebegeleider, chefkok Niven Kunz van Triptyque in Wateringen. Die hielp mee met het bedenken van het gerecht: een 'Pugliaans vogelnestje' gemaakt van aardappel, eigeel, Parmezaanse kaas en basilicum. Hiermee wilde Blankert aantonen dat vegetarische gerechten ook in het topsegment thuishoren en dat het duurzaam is om te werken met lokale ingrediënten.

ROC Mondriaan