Archief
Twitter - Marco Oosterwijk

Ridderkerkse wethouder voert verkennende gesprekken in Maassluis

Marco Oosterwijk uit Ridderkerk gaat deze week met politieke partijen in Maassluis in gesprek over een nieuwe coalitie. De SGP-wethouder is door verkiezingswinnaar CDA naar voren geschoven als verkenner.

De verkenning moet uiteindelijk leiden tot een advies welke partijen samen een coalitie kunnen vormen.

Oosterwijk is nu wethouder in Ridderkerk en vervulde die functie eerder in Krimpen aan den IJssel. Hij kent daardoor de gemeentelijke politiek goed. In Ridderkerk houdt hij zich bezig met financiën, ruimtelijk beleid en wonen.

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Maassluis staat overigens nog niet vast, want er komt een hertelling. Bij de toedeling van de laatste zogeheten restzetel is er namelijk maar een stem verschil tussen Leefbaar Maessluys en VSP (Verantwoord, Sociaal en Positief). De VSP verloor woensdag twee van de drie zetels. De enige zetel staat lijsttrekker Ton Luijendijk af aan de nummer twee op de kieslijst: Hans van der Burg. Leefbaar Maessluys komt in eerste instantie met vier zetels nieuw in de raad, maar de hertelling moet uitwijzen of een van de zetels misschien toch naar de VSP gaat.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek