Archief
WOS

Lijsttrekker GroenLinks Maassluis haalt gemeenteraad niet

Niet lijsttrekker van GroenLinks Raoul Kleijwegt komt in de nieuwe gemeenteraad van Maassluis, maar nummer twee op de lijst, Nine van Vuuren.

Dit blijkt uit de voorlopige uitslag op kandidaatniveau in Maassluis, die door de gemeente bekend is gemaakt. Van Vuuren haalde met 281 stemmen de voorkeurdrempel (141 stemmen) ruim, terwijl Kleijwegt het moest doen met 216 stemmen. De definitieve uitslag wordt maandag vastgesteld. Nog drie andere kandidaten hebben voldoende voorkeurstemmen gehaald voor een raadszetel. Dat zijn Zeki Celikkaya (PvdA) en twee kandidaten op de lijst van Leefbaar Maessluys: Arnoud van Buren en Fleur Mostert.

Celikkaya stond op de achtste plek op de PvdA-lijst. De partij haalde vier zetels, maar de 149 voorkeursstemmen waren voldoende voor een zetel. Dat gaat ten koste van nummer 4 Paul Luijnenburg (20 stemmen). Debutant Leefbaar haalde bij de verkiezingen vier zetels. De nummer 5 op de lijst, Arnoud van Buren, haalde 144 stemmen en nummer 7 Fleur Mostert liefst 203. Dat betekent dat nummers 3 Demet Ebben (130 stemmen) en 4 Mark Dijkstra (51) niet in de raad komen.

Overigens kunnen kandidaten die nu tekort komen voor een zetel later mogelijk alsnog in aanmerking komen voor een plek in de raad. Dat is afhankelijk van welke partijen de coalitie vormen en wie er wethouders worden. De huidige wethouders Bronsveld, Voskamp (CDA) en Kuiper (PvdA) staan bij hun partij hoog op de lijst.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek