Archief
Ende Media

Ende Media

Boom van D66 verplaatst, wethouder zoekt verder naar plekken

De gemeente Westland heeft een boom die D66 had geplant, verplaatst vanwege kabels en leidingen in de grond. Dat blijkt uit een reactie op het vergroeningsboek dat de partij aanbood uit onvrede met het bomenbeleid.

De boom is nu verplaatst naar het Prinsenbos in Naaldwijk. De gemeente heeft een foto meegestuurd met de reactie op het vergroeningsboek dat de partij heeft aangeboden met plekken in de gemeente waar plek is voor extra bomen:

Gemeente Westland

De wethouder heeft volgens de reactie snel onderzoek laten doen naar de locaties die in het vergroeningsboek staan. Daarbij is alleen gekeken naar plekken op gemeentegrond en waar geen belemmeringen zijn, zoals kabels en leidingen in de grond. Nog voor het eind van deze winterperiode wil hij 87 bomen geplant hebben op locaties uit het vergroeningsboek. 23 in Monster, 17 in De Lier, 18 in 's-Gravenzande, 3 in Honselersdijk, 18 in Naaldwijk en 8 in Maasdijk.

Andere locaties wil hij nader bestuderen en daarbij speelt niet alleen de aanwezigheid van kabels en leidingen in de grond een rol, maar ook verkeersveiligheid. "We streven ernaar om bomen zodanig te planten dat ze duurzaam kunnen groeien", schrijft de wethouder. Hij belooft ook in gesprek te gaan met verantwoordelijke beheerders van gronden binnen de gemeente waar ook een boom kan komen, zoals de provincie Zuid-Holland.

"Het is mooi dat die bomen nu worden geplant, maar ik vraag me wel meteen af waar er nog meer kunnen komen", zegt Benjamin Hofland van D66. Hij heeft al contact met de provincie gehad en weet dat die wil meewerken aan de vergroening. "Hier kan nog veel meer uitkomen en dat moet ook om de slag naar verdere vergroening te maken. Dit is pas een eerste stap", aldus de D66'er

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland