Heren Quintus winnen weer eens

De handballers van Quintus hebben het seizoen in de BeNe-League afgesloten met een overwinning.

De ploeg uit Kwintsheul versloeg in België Handbal Tongeren met 32-35.

De ploegen gingen in Belgisch Limburg vrijwel de hele helft gelijk op. Soms stond een van de partijen op voorsprong, maar de marge werd nooit groter dan twee doelpunten. Bij rust stond het 18-20. De Westlandse gasten behielden de voorsprong in de tweede helft. Na negentien minuten stond er het grootste verschil op het scorebord: 25-30. Waar het in voorgaande wedstrijden in de slotfase nog wel eens mis kon gaan, kende Quintus nu geen proberen.

Door deze zege heeft Quintus in de BeNe-League in totaal drie keer gewonnen. Het stijgt daarmee ook van de laatste naar de een-na-laatste plaats. Het seizoen is voor de Heulenaren nu voorbij. Begin april begint de HandbalNL League, waarin de Nederlandse ploegen met elkaar gaan uitmaken wie landskampioen wordt en wie er degradeert.

Dames Quintus te sterk voor Volendam

Het damesteam van Quintus heeft in de eredivisie vrij eenvoudig Volendam verslagen.

De thuisploeg breidde haar voorsprong aan het begin van de wedstrijd al snel uit. Van 4-3 na zo'n vijf minuten spelen stond het een kwartier later 14-3. Volendam kwam daarna nog iets terug, tot 18-10 bij rust. In de tweede helft kwamen de gasten nog enigszins dichtbij (24-20), maar daarna stelde Quintus orde op zaken. Het liep verder uit naar 32-21 met nog een kleine tien minuten op de klok. De eindstand in Kwintsheul was 40-25. Topschutter aan Heulse kant was Alieke van Maurik met 8 doelpunten.

Quintus speelt volgende week nog tegen Fortissimo, voordat de play-offs om de landstitel beginnen.