Archief
Glastuinbouw Nederland

Twee winnaars prijsvraag verbetering waterkwaliteit

De idee├źn voor automatische lekdetectie in de teeltvloer en een lekvrije druppelaar zijn als winnaar uit de bus gekomen bij een prijsvraag om de waterkwaliteit in de regio te verbeteren.

Glastuinbouw Nederland en het Hoogheemraadschap van Delfland zochten naar innovatieve en praktische oplossingen voor het tegengaan van lekkages van gewasbeschermingsmiddelen en voedingsstoffen naar het water in de glastuinbouwgebieden Oostland en Westland. Mensen konden hun ideeën insturen en daarmee maximaal 45.000 euro verdienen.

In totaal zijn er 22 oplossingen ingestuurd. Een vakjury koos uiteindelijk voor de plannen van Michael Meijler (automatische lekdetectie teeltvloer) en Martijn van Riel van TNO (ontwikkelen van een lekvrije druppelaar). De twee winnaars kregen allebei 22.500 euro Het prijzengeld is bedoeld voor de verdere ontwikkeling, bouw van een prototype en het uitrollen van een pilot. Vanuit de werkgroep Emissieloze Kas wordt de verder uitwerking en realisatie van de twee winnende ideeën nauw gevolgd.

Martijn van Riel met Jacco Vooijs (Glastuinbouw Nederland, links) en hoogheemraad Marcel Belt. Glastuinbouw Nederland

Categorieen:
Nieuws Duurzaam Westland