Archief

Westland wil binnen twee weken 200 Oekraïners opvangen

De gemeente Westland wil binnen twee weken 200 Oekraïense vluchtelingen opvangen: deze week 100 en volgende week nog eens 100.

Waar de vluchtelingen worden ondergebracht, was woensdagavond nog niet duidelijk. "Gelijktijdig met de zoektocht naar huisvesting wordt gekeken hoe de gemeentelijke dienstverlening voor de vluchtelingen moet worden ingericht", zo is bekendgemaakt.

Meldpunt voor vragen en hulpaanbod

Via het e-mailadres oekraine@gemeentewestland.nl kunnen inwoners de gemeente bereiken als zij vragen hebben. Ook kunnen Westlanders via dit e-mailadres hun initiatieven en acties voor de vluchtelingen uit de Oekraïne melden. De gemeentelijke website wordt zo ingericht dat alle relevante informatie goed vindbaar en toegankelijk is voor iedereen, is aangekondigd.

Registratie van vluchtelingen bij de gemeente

Vluchtelingen uit Oekraïne hebben recht op onderkomen, sociale bijstand, financiële ondersteuning en medische zorg. Ook mogen kinderen in het opvangland naar school. Om goede hulp te kunnen bieden, is het belangrijk dat alle vluchtelingen die tijdelijk in Westland komen wonen zich laten registreren bij de gemeente. Om een afspraak te maken om zich in te laten schrijven, kan gemaild worden naar: UAregistratie@gemeentewestland.nl.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland