Archief
WOS - Jeffrey Jacobs

WOS - Jeffrey Jacobs

Politie lost schot bij aanhouding Maassluizer

De politie heeft maandagochtend vroeg geschoten bij de aanhouding van een overlastgever. Dat gebeurde rond 05.45 uur in de Koekoekstraat in Maassluis.

De man van 28 stond in alle vroegte op zijn balkon te gillen. Even daarvoor rende hij schreeuwend en scheldend over straat. In huis stond de muziek hard aan.

Volgens de politie was de man niet voor reden vatbaar, ook niet toen hij de deur open deed. Hij had een steen in zijn hand en maakte daarmee zwaaiende bewegingen richting de agenten. Daarop pakte een agent zijn pepperspray, maar voordat deze gebruikt kon worden gooide de man de deur dicht.

Vanuit huis klonk gebroken glas en het schreeuwen ging maar door. Kort daarna stormde de man opeens naar buiten en gooide een bloempot in het gezicht van een agent. Met opgeheven armen en een metalen voorwerp in zijn handen rende hij vervolgens op een agent af. Die heeft zijn dienstwapen getrokken en geschoten.

De overlastgever raakte daarbij niet gewond. Het lukte hem in de boeien te slaan en de man krijgt nu de zorg die hij nodig heeft.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis