Archief
Peter Farla

Peter Farla

Erespeld Maassluis voor Riet Barendrecht

Riet Barendrecht heeft voor haar inzet voor de Maassluise samenleving de gemeentelijke erespeld gekregen.

Burgemeester Edo Haan reikte die onderscheiding gisteren uit in het bijzijn van een aantal leden van het voormalig orkest De Kleijne Band.

De Kleijne Band was een orkest voor muzikanten met een verstandelijke beperking. Barendrecht was tientallen jaren de drijvende kracht achter dit muzikale gezelschap. Sinds 1988 was zij de vaste begeleidster. Zij was bij alle repetities en optredens, zorgde ervoor dat alle instrumenten klaar stonden en dat de muzikanten konden doen waar ze goed in zijn: muziek maken.

Barendrecht werd afgelopen zomer 75 jaar oud en dat was voor haar een moment om te stoppen. Omdat er geen vervanging voor haar was gevonden, hield het orkest ook op te bestaan. De meeste muzikanten hebben inmiddels wel een ander orkest gevonden.

Naast al het muzikale werk bij De Kleijne Band was Barendrecht ook jaren als vrijwilligster actief bij de verzorgingshuizen in Maassluis en bij de orgelconcerten in de Groote Kerk.

De erespeld van de gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis