WOS

WOS

Westlandia komt goed weg met één punt

Westlandia-zondag mag zich gelukkig prijzen met het ene punt dat vandaag is binnengehaald in de uitwedstrijd tegen VV Dongen.

In de eerste helft van het duel werd veel heen en weer gespeeld en waren er weinig kansen voor Westlandia. In de 28ste minuut moest Mark van der Zalm geblesseerd het veld verlaten. Hij maakte plaats voor debutant Hidde van der Arend. Dongen kreeg diverse kansen, met onder andere een schot op de lat, maar telkens kwam Westlandia met de schrik vrij.

In de rust viel een assistent-scheidsrechter geblesseerd uit, waardoor de tweede helft later begon. Nog steeds weinig kansen in het eerste kwartier voor Westlandia, dat het Dongen toch lastig wist te maken. In het laatste half uur was Dongen heer en meester, maar kon het de kansen niet verzilveren. Westlandia ontsnapte hiermee aan een nederlaag en de wedstrijd.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak coach Cesco Agterberg:

Den Hoorn wint wel

SV Den Hoorn heeft de uitwedstrijd in de eerste klasse B tegen Rood-Wit W. in Sint-Willebrord gewonnen.

De eerste helft verliep niet denderend. De paar kansen die beide ploegen kregen, leidden niet tot doelpunten.

In de tweede helft scoorde Thomas Bouwer al snel de 0-1 voor Den Hoorn. Daarna lag de wedstrijd enige tijd stil vanwege een opstootje tussen een aantal spelers. De coach van Rood-Wit bracht niet in één keer vier wissels in het veld.
Na de hervatting werd door de thuisploeg de gelijkmaker binnen gekopt.

Hoewel Rood-Wit aanvallender speelde, maakt Robin Zwartjes het tweede doelpunt voor Den Hoorn. Ook in de slotfase bleef het initiatief bij Rood-Wit, maar vlak voor het fluitsignaal was het Den Hoorn dat zich van de winst verzekerde met de 1-3 van Noah Hes.