Archief
WOS

WOS

Maassluis op zoek naar opvang voor vluchtelingen Oekraïne

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en regiogemeenten bereiden zich voor op de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. De gemeente Maassluis is bezig met het zoeken naar geschikte opvanglocaties.

De VRR meldt dat de situatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De gemeenten worden op de hoogte gehouden van de gevolgen voor de regio zoals het gastoevoer, de haven en het transport, maar ook worden digitale risico's goed bekeken. Naar verwachting komen er veel vluchtelingen naar Nederland. Uiteindelijk hoopt de regio 2000 plekken te vinden voor vluchtelingen.

Burgemeester Edo Haan zei daarover: "Ook nu wil Maassluis zijn verantwoordelijkheid nemen, zoals wij dat ook doen met de noodopvang voor vluchtelingen op de boot in de haven. In Maassluis hebben wij oog voor mensen, zowel in de stad als daarbuiten. Zeker als de situatie in de wereld daar om vraagt!". De hotelboot 'Lady Anne' wordt momenteel gebruikt voor noodopvang van vluchtelingen uit andere gebieden. Binnenkort kijkt de gemeente of verlenging mogelijk is.

Meehelpen met de opvang van vluchtelingen kan, meer informatie is te vinden op de site rijnmondveilig.nl of via het telefoonnummer 088-8779003 (vanaf maandag 7 maart).

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis