Archief
WOS - Dennis van Schie

Hele regio in actie voor Oekraïne

Inzamelingsacties, klokkenluiden en actie voeren. De hele regio zet zich in voor Oekraïne.

Bij Hotel Westland in Maasdijk, waar veelal Poolse arbeidsmigranten overnachten, stromen de levensmiddelen binnen. Roksolana Volk komt uit Oekraïne en zamelt daar zo veel mogelijk spullen in voor haar land. "Babyvoedsel, warme kleding en speelgoed. Alles is nodig in Oekraïne", vertelt Roksolana.

De zus van Roksolana kwam vrijdag met haar kleine kindje naar Nederland. Ze woont in Lviv, in West-Oekraïne. "Het zijn bijzondere en moeilijke tijden, dat had zelfs ik niet verwacht", gaat de Oekraïense verder. "Wij komen uit het westen bij Lviv, daar is het gelukkig nu nog rustig maar je weet nooit hoe het daar morgen is." De spullen die Roksolana verzamelt, gaan later deze week naar het grensgebied tussen Polen en Oekraïne.

Groente en stickers

STC International in Honselersdijk zamelt ook spullen in. Dankzij een oproep op social media komen er nu constant mensen spullen brengen. "Vanmiddag komt er een transporteur een vrachtwagen laden voor Oekraïne, daarin zitten penen en aardappelen", vertelt Johan Paauwe van STC International.

De transporten die naar Oekraïne vertrekken, worden voorzien van een sticker. Reclamebedrijf Tanco Sign & Print uit Naaldwijk maakt deze stickers. "We hebben dit ook gedaan bij de Joegoslavië-oorlog, we doen het nu weer. Dit geeft aan dat iedereen begaan is met de situatie", zegt Cees de Rijke.

Zo werkt de hele regio samen om een steentje bij te dragen aan de situatie in grensgebied bij Polen en Oekraïne.