Archief
Regio 15

Regio 15

Roemeen 'Ernest' gezocht als getuige rond dodelijk steekincident in Honselersdijk

Een Roemeense man, die (fonetisch) Ernest heet, wordt gezocht als belangrijke getuige rond het dodelijke steekincident in Honselersdijk, waarbij een 28-jarige man om het leven kwam.

Het slachtoffer werd half februari gevonden in een huis aan het Regulierenpad. Er zit een 22-jarige vrouw vast als verdachte. Aan deze zaak is aandacht besteed in het opsporingsprogramma Team West.

Het steekincident vond plaats op donderdagmiddag 17 februari in een huis dat midden tussen de kassen ligt. Hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen, hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie gaat uit van een misdrijf in de relationele sfeer. De aangehouden vrouw zat onder het bloed en riep in het Pools 'Ik wilde dit niet' toen ze werd meegenomen door agenten.

Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, loopt nog. De recherche is op zoek naar een specifieke getuige, die (fonetisch) Ernest heet. De Roemeen zou op de dag het steekincident contact hebben gehad met de verdachte en het slachtoffer, zowel in het huis als in de omgeving. Verder is hij vermoedelijk met de verdachte in de Poolse supermarkt aan de Dijkstraat in Honselersdijk geweest.

Werkt in een kas

De man woont mogelijk in Honselersdijk en werkt in de kassen in het Westland, waarschijnlijk een kas met bloemen of planten. De politie roept daarom tuinders op om zich te melden als ze denken te weten om welke Ernest het gaat. Uiteraard kan hij zich zelf ook melden.

Voor de duidelijkheid: de man is geen verdachte van het steekincident aan het Regulierenpad op donderdag 17 februari, maar een getuige die de politie wil spreken.

Weet u wie het is? Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070, of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000, of het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279, of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem.