Archief
Mike Hogeveen

Metrostellen rijden als test deze maand naar het strand

Nu het werk van Metro aan Zee richting de afronding gaat, moet het nieuwe spoor gekoppeld worden aan de bestaande Hoekse Lijn. Daarom is het even niet mogelijk om metrostation Hoek van Holland Haven te gebruiken.

Op dit moment moet je de bus pakken van en naar Hoek van Holland, de metro rijdt tot station Maassluis Steendijkpolder. De verwachting is dat reizigers op maandag 14 maart het nieuwe tijdelijke metrostation Hoek van Holland Haven kunnen gaan gebruiken. Rond dat moment zullen ook de eerste testritten gemaakt worden over het nieuwe tracé richting het strand.

Het nieuwe tijdelijke station - dat ter hoogte van de veerboot naar Engeland ligt - blijft in dienst totdat de spoorverlenging deze zomer in dienst gaat. Je moet wel aardig wat stappen zetten, want het perron ligt 400 meter verwijderd van het huidige station Hoek van Holland Haven.

Na het afdichten van de ventilatieopening in het dak van de tunnel bij de woontorens aan de Strandweg wordt beplanting aangebracht op het tunneldak. Inmiddels is de duindoorn aangeplant en ook rietpollen komen op de tunnel te staan. De rietpollen moeten voorkomen dat er zand gaat stuiven, omdat de duindoorn nog niet volgroeid is.