Archief
Facebook - Westlands Hoop

Facebook - Westlands Hoop

Al een bestelbus vol met spullen voor Oekraïne: 'Actie loopt als een tierelier'

De inzamelingsactie van Westlands Hoop voor Oekraïne is nog maar twee dagen onderweg, en heeft nu al alle verwachtingen overtroffen. "De actie loopt als een tierelier", zegt een van de initiatiefnemers.

Normaal gesproken zet Westlands Hoop zich in voor ernstig zieke kinderen om hen een leuke dag te bezorgen, maar nu is alle aandacht gericht op de crisis in Oekraïne. Michel Romijn heeft zijn huis in Honselersdijk beschikbaar gesteld als inzamelpunt voor producten.

Kleding voor volwassenen is er genoeg, grote behoefte is er aan babykleding. "Broekjes, slaapzakken, kinderschoenen, noem maar op", vertelt Michel. Ook potjes met vitamine D kunnen vluchtelingen uit Oekraïne goed gebruiken.

Inmiddels is al een bestelbus vol met spullen ingezameld. Alle goederen worden naar een transporteur gebracht, die met vrachtwagens naar het grensgebied tussen Polen en Oekraïne gaat. Wie spullen wil afleveren kan terecht aan de Van der Goesstraat 67 in Honselersdijk, bij voorkeur tussen 16.00 en 21.00 uur. Op de Facebookpagina van Westlands Hoop worden aangegeven waar de grootste behoefte aan is.

Artikel gaat verder onder de video.

Bij Hotel Westland op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk is ook een inzamelpunt ingericht. In dat gebouw verblijven arbeidsmigranten uit Oost-Europa, waaronder ook uit Oekraïne. In Maassluis loopt vanuit Stichting AK een geldinzamelingsactie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Stichting AK is een vrijwilligersorganisatie voor humanitaire hulpverlening. De gemeente Maassluis heeft al 10.000 euro toegezegd.

Michel Romijn vertelde op de radio wat voor spullen de Oekraïners nodig hebben