Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Maassluis hijst Oekraïense vlag voor zusterstad

Burgemeester Edo Haan van Maassluis en Els en Bram Vreugdenhil van stichting AK hebben vandaag de vlag van Oekraïne gehesen bij het stadhuis.

Hiermee toont de stad solidariteit met het Oekraïense volk en in het bijzonder de inwoners van zusterstad Berehove (Beregszász) tijdens de huidige oorlogssituatie met Rusland. "Het is verschrikkelijk wat het Oekraïense volk nu door moet maken. Ik heb inmiddels mijn collega in onze zusterstad Berehove laten weten dat wij enorm met hen meeleven", zegt burgemeester Haan.

De stichting AK biedt humanitaire hulp aan de inwoners van de zusterstad. Bram Vreugdenhil zegt zich veel zorgen te maken over de situatie in de Oekraïense stad. In Berehove worden vluchtelingen opgevangen. De stichting AK steunt die opvang financieel. De gemeente Maassluis draagt 10.000 euro bij aan die opvang.

De vlag blijft de hele week hangen. Vanaf zaterdag 26 februari 2022 kleuren de letters MAASSLUIS aan het water blauw-geel.

Westland

Ook Westland toont zich solidair met Oekraïne. Vanavond wordt het gemeentehuis blauw-geel verlicht. In andere gemeenten zijn dergelijke acties gehouden of aangekondigd.