Archief
WOS

WOS

Meer baby's geboren in de regio: 'We krijgen een uitzonderlijke piek in februari'

Het afgelopen jaar zijn er in ons land meer baby's geboren, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook in onze regio is deze stijging te zien.

Volgens het CBS is het zelfs de hoogste aantal geboorten in tien jaar tijd. Bij kraamzorg Naviva zijn de stijgende geboortecijfers duidelijk voelbaar. "We hebben het afgelopen jaar heel druk gehad", vertelt kraamverzorgende Anita van der Marel. Daarnaast zorgt coronapandemie voor extra druk op de sector. "Er waren veel zieke kraamverzorgsters die in quarantaine moesten."

Ook bij verloskundigenpraktijk Klein & Puur in De Lier was het dit jaar drukker dan normaal. "De stijgende geboortecijfers zien wij ook zeker terug in de praktijk", weet verloskundige Mellanie Noordam. "We zien dat het elk jaar drukker wordt."

Maar waar komt deze stijging vandaan? Zijn we tijdens het thuiswerken vaker onder de lakens gedoken? "Ik vraag het me af", lacht Noordam.

De verwachting is dat volgend jaar het geboortecijfer verder zal stijgen. "Aankomend jaar wordt voor ons gevoel wéér druk", vertelt verloskundige Liza van Antwerpen. "We zien ook dat er een uitzonderlijke piek in februari is van zwangeren die gaan bevallen."