Archief

Weer twee dreigingen met dwangsommen wegens illegaal vuurwerk

Opnieuw is aan twee inwoners van Westland een last onder dwangsom opgelegd voor bezit van zwaar illegaal vuurwerk.

Het gaat nu om een inwoner van De Lier en een inwoner van 's-Gravenzande. De vondst van het vuurwerk vloeide in beide gevallen voort uit een lopend politieonderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk.

"Het aangetroffen vuurwerk behoorde tot de zwaarste categorieën, F3 en F4. Vuurwerk uit deze categorieën is aangewezen als professioneel vuurwerk en mag niet in het bezit zijn van particulieren", aldus de gemeente. "In beide gevallen was sprake van grote risico’s voor de omgeving, omdat de wettelijk voorgeschreven beveiligingsmaatregelen voor de opslag van vuurwerk niet in acht waren genomen."

De politie heeft het vuurwerk direct in beslag genomen en uit de woningen verwijderd. Gezien de moeite die is gedaan om het vuurwerk te verwerven, wordt de kans op herhaling groot geacht. Daarom is aan beide personen een last onder dwangsom opgelegd. Als wordt geconstateerd dat zij opnieuw illegaal vuurwerk in bezit hebben, moeten zij 1.000 euro betalen. Dit staat los van het strafrechtelijke traject.