Archief
Greenport West-Holland

Greenport West-Holland

Subsidie voor digitale veiligheid in Zuid-Hollandse tuinbouw

Er komt een regionaal expertisecentrum voor vraagstukken over cybersecurity in het tuinbouwcluster West-Holland.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft daarvoor een subsidie van 200.000 euro beschikbaar gesteld. De belangrijkste functie van het cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland (CWC) wordt het geven van relevante en duidelijke informatie, zodat bedrijven maatregelen kunnen nemen ter voorkoming van digitale aanvallen.

Dat is belangrijk, want er is nog veel onbekendheid over de digitale gevaren voor de innovatieve tuinbouwsector. Alle bedrijven moeten veilig digitaal kunnen ondernemen. Dit betekent dat ze zich bewust zijn van de gevaren en zich hiertegen kunnen beschermen. Door de subsidie van het ministerie van EZK kan het CWC in februari 2022 daadwerkelijk van start gaan.

Het centrum is een initiatief van Greenport West-Holland en het Nederlandse veiligheidscluster Security Delta (HSD, waarin 275 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van de digitale veiligheid). Onder meer de Haagse Hogeschool, provincie Zuid-Holland, Royal Flora Holland, Glastuinbouw Nederland en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter zijn betrokken bij het expertisecentrum.

Categorieen:
Nieuws Economie Westland