Archief
WOS

Loempiakar uit Monster gestolen, crowdfundingactie gestart

Vlak voor de Kerst, in de nacht van donderdag op vrijdag is de loempiakar van Thoa gestolen. De kar stond iedere vrijdag op de markt in 's-Gravenzande en iedere zaterdag op het Burgemeester Woutersplein in Monster.

De eigenaresse van de kar, Thoa, was op zaterdag 17 december klaar met haar dag. "Ik heb de wagen toen gewoon teruggebracht naar de plek waar die altijd staat, toen ik hem op 24 december weer op ging halen was hij ineens weg."

De kar wordt altijd gestald in Monster. De eigenaar van de locatie heeft ook niks doorgehad of gezien. "Hij zei dat er heel misschien op de camera’s rondom de locatie iets te zien is, als ze zo ver kunnen filmen", gaat de eigenaresse verder.

Crowdfundingactie

"De kerst is normaal gesproken altijd druk en goed voor ons inkomen. Nu hebben we de kerst niet kunnen verkopen", vertelt Thoa. Ze is nu samen met haar man, die af en toe ook in de kar staat, op zoek naar een oude kar om te kopen.

Wel is er goede hoop voor Thoa. Op 25 december is er een crowdfunding actie gestart. Het doel is om een nieuwe loempiakar te sparen voor Thoa. "Waar moet ik anders op vrijdag lekker loempia’s halen", reageert een man op de crowdfundingpagina. Het doel is om 2.000 euro in te zamelen, de teller staat inmiddels al op de helft.

Politie

Thoa mag op dinsdag om 16.00 uur bij de politie komen om aangifte te doen. “Mijn man is metaalbewerker en heeft dus gelukkig nog werk ernaast. Ik hoop dat we zo snel mogelijk een nieuwe kar kunnen kopen."

De camerabeelden worden nog bekeken. Wie tips heeft over de gestolen loempiakar kan bellen naar de politie op 0900-8844.

Scott van Gaalen startte een crowdfundingsactie en heeft het benodigde geld binnen. Hij vertelt erover bij Maarten in de Middag