Archief
WOS

WOS

Doe deze winter iets goeds voor een ander

Vrijwilligerswerk hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, dat bewijst Vitis Welzijn met de Doing Good Challenge.

Het is het tweede jaar op rij dat de welzijnsorganisatie de winteractie organiseert. "Het is ontstaan in coronatijd, toen veel vrijwilligerswerk niet door kon gaan", vertelt Manon Botbijl. Met de winteractie wil ze laten zien dat er nog wel veel mogelijk is, op een laagdrempelige manier. Elke week staat een andere doelgroep in het zonnetje. Als je je opgeeft krijg je een whatsappje van de organisatie met mogelijke acties die je voor iemand in je netwerk kunt doen.

Deze week is de challenge weer begonnen. Deze week worden ouders en leerkrachten die door de verlengde kerstvakantie plots thuiszitten verrast. Botbijl ging samen met de WOS langs bij kleuterjuf Jennifer Peute, die op de Prins Willem-Alexanderschool in 's-Gravenzande werkt. Met een kerstkaart, chocolaatjes en een alcoholvrije bubbel. "Hopelijk kan ze die snel samen met haar kleuters opdrinken."

Tekst gaat verder onder de video

Voor juf Jennifer is het een gekke tijd, ze had niet verwacht dat ze plots thuis zou zitten. "Nu is het natuurlijk maar voor een week, maar je weet natuurlijk niet hoe het na de kerstvakantie gaat worden. Ik hoop dat we open kunnen, maar je weet het natuurlijk niet. Als we dicht blijven, zou het echt balen zijn, dan zou ik m'n kleuters wel echt heel erg gaan missen."

Wie mee wil doen aan de Doing Good Challenge kan zich aanmelden en inspiratie opdoen via deze website.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland