Archief
WOS

Lijndraaiersbrug krijgt groene kleur

De Lijndraaiersbrug in het centrum van Maassluis krijgt een andere kleur.

De brug is nu nog grijs, maar na de renovatie wordt-ie donkergroen. Veel Maassluizers vinden dat een mooiere kleur voor de brug en ook in de gemeenteraad is daar steun voor.

Dat schrijft wethouder Fred Voskamp in reactie op vragen van de VVD-fractie. Die verbaasde zich erover dat het college van B en W in eerste instantie voorbij wilde gaan aan het participatietraject.

Eerder is een enquête uitgezet onder bijna 1.000 inwoners met de vraag in welke kleur de brug zou moeten worden geverfd. 264 mensen stemden voor donkergroen en 68 zagen liever een grijze brug. De rest had de vragenlijst niet ingevuld. Desondanks bleek medio november dat het college op advies van de welstandscommissie had gekozen voor de kleur grijs.

Volgens de wethouder is het gebruikelijk dat het college het advies van de welstandscommissie overneemt. "Er kunnen zwaarwegende argumenten zijn om af te wijken van dit advies en een ander besluit te nemen. De uitkomst van een enquête is daarvan een voorbeeld", aldus de wethouder. Wel geeft hij aan dat de uitslag van de vragenlijst niet bindend is, al was dat bij veel inwoners niet duidelijk.

Toch is nu gekozen voor een andere kleur. "Toen bleek dat er door de enquête verwachtingen waren gewekt en er ook in de raad veel steun voor donkergroen was, hebben wij besloten het advies van de commissie naast ons neer te leggen en voor groen te kiezen."

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek