Archief
WOS

De Uithof is nog open: 'Fijn dat er geschaatst kan worden'

Terwijl de lockdown er voor zorgt dat er nog maar weinig activiteiten mogelijk zijn, is de Uithof open om te schaatsen.

Veel mensen uit de regio gaan wekelijks naar de Uithof om te schaatsen. Omdat dit één van de weinige dingen is die nog kunnen, verwacht de schaatsbaan in Den Haag de komende weken drukte. "De Uithof lijkt misschien een binnensportlocatie, maar het dak is helemaal open, eigenlijk sta je hier gewoon buiten. Dat maakt het mogelijk om hier te komen schaatsen, vertelt Jerrie Suijker, schaatsbaanmanager van de Uithof.

De Uithof heeft veel maatregelen moeten treffen om toch voor het schaatsende publiek open te kunnen blijven. Zo is de hoofdingang dicht en is er een speciale schaatsingang geopend. "Daarnaast werken we met tijdslots zodat er niet teveel mensen tegelijk op de baan staan, legt Suijker uit.

Tekst gaat verder onder de video

'Veel beter dan binnen zitten'

Het publiek is heel blij dat de Uithof nog open is. "Zeker nu met al die weken vakantie is het heerlijk om nog lekker rond te kunnen schaatsen met de kinderen", vertelt een vrouw die net van de 400-meterbaan stapt. "De Uithof heeft het goed geregeld en ik voel me ondanks de coronacrisis helemaal veilig hier."

De kinderen bij de Uithof zijn vooral blij dat ze er af en toe even tussenuit kunnen. "Het is veel beter dan binnen zitten, dan had ik waarschijnlijk alleen maar zitten gamen, vertelt een jongen die net zijn schaatsen heeft aangetrokken.

Verder alles dicht

Het is dat de schaatsbaan nog open is in de Uithof, verder is het er erg leeg en stil. Het grote restaurant en de bar zijn dicht, de skibaan is leeg en er wordt niet gescheurd over de kartbaan. Zelfs een warme chocomel na het schaatsen zit er niet in.

"Normaal gesproken hadden we het natuurlijk moeten hebben van deze tijd van het jaar, dan was alles volgeboekt geweest", vertelt de schaatsbaanmanager. "Gelukkig mag er nog geschaatst worden."

Een lege skipiste in de Uithof WOS

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland