Archief

Van Duijvenbode 'struikelend' naar laatste 32 op WK Darts

Westlander Dirk van Duijvenbode is een ronde verder op het wereldkampioenschap darts dat in Londen wordt gehouden.

De ’s-Gravenzander won, na een onbeschrijfelijke slotfase, met 3-2 van de Rus Boris Koltsov en voegde zich daarmee bij de laatste 32 van dit WK.

Van Duijvenbode won woensdagavond de eerste set, maar Koltsov trok de stand direct weer gelijk. Vervolgens pakte de Rus de derde set, waarin 'onze' Aubergenius het beginvoordeel had. In de vierde set mocht Koltsov dus beginnen, maar hij moest toch toestaan dat Van Duijvenbode zijn laatste kans pakte.

In de vijfde en beslissende set werden door beide spelers heel wat lage scores gegooid en vooral veel dubbels gemist. De tussenstand van 2-2 in legs betekende dat er minimaal met twee legs verschil moest worden gewonnen. Zenuwslopend voor zijn fans werd het 4-2 voor onze streekgenoot en bracht hij daarmee de eindstand op 3-2 in sets.

'Nul zenuwen'

Op een opmerking na afloop dat hij een onzekere indruk maakte, reageerde Van Duijvenbode: "Op voorhand had ik helemaal geen zenuwen. En dan kan ik niet mijn beste spel spelen. Toen ik op achterstand kwam, maakte ik me echt boos."
Of hij in de beslissende set onder spanning stond? "Nee, ook toen had ik nul zenuwen. Ik dacht: Nou…, gooi 'm dan maar uit", aldus Van Duijvenbode zonder een spoor van arrogantie.

In de volgende ronde moet hij het opnemen tegen de Engelsman Ross Smith. Die staat op de Order of Merit, de wereldranglijst, op de 34e positie, Van Duijvenbode staat op nummer 17.