Archief
SIgnbiblio

SIgnbiblio

Opnieuw daling besmettingsaantal in regio

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in onze regio is in de afgelopen week met 19 procent afgenomen.

Dat blijkt uit gegevens van het RIVM. In totaal ging het om 996 mensen die een positieve test kregen in week 50, tegen 1.231 een week eerder.

De daling van het regiototaal is procentueel iets kleiner dan vorige week (toen 23 procent), maar dat heeft er vooral mee te maken dat het besmettingsaantal in Midden-Delfland vrijwel gelijk bleef. Daar registreerde het RIVM 126 besmettingen en een week eerder 123.

In Maassluis waren er 194 besmettingen (225 in week 49) en in Westland 676 (883 in week 49). In de tuinbouwgemeente is de daling van 23 procent even hoog als een week eerder.

Er zijn drie regiogenoten opgenomen in het ziekenhuis en drie mensen overleden aan het longvirus. In week 49 ging het om vier ziekenhuisopnames en vier sterfgevallen.

Cijfers voor Hoek van Holland zijn niet meegenomen, omdat het RIVM alleen op gemeenteniveau registreert. GGD Rotterdam-Rijnmond komt op woensdag met eigen cijfers op wijkniveau.

Bekijk alle dagelijkse coronacijfers in ons dashboard.

Nederland in lockdown

Hoewel de besmettingscijfers overal afnemen, is gisteren toch besloten dat Nederland vanaf vandaag tot halverwege januari in een strenge lockdown gaat. Vrijwel alles is dicht, op een aantal (essentiële) uitzonderingen na. De lockdown is volgens het demissionaire kabinet en het RIVM nodig om de opmars van de nieuwe besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus te stoppen.