Archief
Signbiblio

Signbiblio

Basisscholieren steken illegaal vuurwerk af: maatregelen tegen ouders

Burgemeester Bouke Arends treedt op tegen de ouders van twee 11-jarige jongens, die begin deze maand werden aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk.

De basisscholieren staken het vuurwerk aan op straat in hun woonplaats De Lier. Politieagenten gingen daarna met de jongens naar hun ouderlijke woning en troffen hier nog meer illegaal vuurwerk aan. Het vuurwerk is in beslag genomen.

"Gezien het enorme gevaar dat het bezit en ontsteken van zwaar illegaal vuurwerk met zich meebrengt, zie ik mij genoodzaakt een bestuurlijke maatregel te treffen waarbij ik de ouders verantwoordelijk houd voor het gedrag van hun zoons, zeker omdat zij pas 11 jaar oud zijn", aldus de burgemeester. "Daarnaast houd ik de ouders verantwoordelijk voor de aanwezigheid van illegaal vuurwerk in hun woning."

Als er wordt geconstateerd dat er opnieuw illegaal vuurwerk in een van de woningen is opgeslagen of de jongens elders illegaal vuurwerk in bezit hebben, krijgen hun ouders een boete van 1.000 euro. Zij krijgen een boete van 600 euro als hun zoons opnieuw illegaal vuurwerk afsteken. Doel van de maatregel is om te voorkomen dat ze opnieuw in overtreding gaan.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland