Archief
Google Streetview

Google Streetview

Inwoonster Maassluis verdacht van niet toedienen medicijnen

Een 32-jarige voormalige zorgmedewerkster uit Maassluis wordt verdacht van het niet toedienen van medicijnen bij cliënten van zorgorganisaties Pieter van Foreest en Florence.

In de periode van maart 2011 tot maart 2018 zou ze medicatie hebben onthouden aan ruim 140 cliënten in de Bieslandhof in Delft (Pieter van Foreest) en in de periode van april 2018 tot juli 2019 aan acht cliënten in Dekkersduin in Den Haag (Florence). De vrouw heeft na haar aanhouding bekend medicijnen te hebben achtergehouden. Haar motief is niet duidelijk. De voorlopige verdenking luidt onder meer opzettelijke benadeling van de gezondheid. Na verhoor is de verdachte weer op vrije voeten gesteld. Zij heeft sindsdien niet meer in de zorg gewerkt.

De medicijnen werden eind 2019 aangetroffen in een opslagruimte van een bekende van verdachte. Die was gevraagd om in verband met een verhuizing tassen op te slaan, maar stapte naar Pieter van Foreest toen ze ontdekte wat er in de tassen zat. De zorgorganisatie deed direct aangifte. Bij een huiszoeking bij de verdachte werd ook medicatie aangetroffen van de Bieslandhof en Dekkersduin.

Het strafrechtelijk onderzoek is er met name op gericht te achterhalen of het niet toedienen van de medicijnen gezondheidsschade of lijden heeft veroorzaakt. Op basis van een inventarisatie heeft het Openbaar Ministerie besloten dat nader onderzoek moet worden gedaan naar de medische dossiers van zes cliënten. Het OM verwacht vóór de zomer van 2022 een beslissing over verdere vervolging te kunnen nemen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis