Archief
WOS

WOS

Gemeente Westland streeft naar gratis menstruatieproducten in 2022

Gratis maandverband en tampons zijn volgend jaar in de gemeente Westland te krijgen voor mensen die dat niet zelf kunnen betalen.

Daarnaar streeft het college van burgemeester en wethouders. Dat schrijven zij in antwoord op vragen van het CDA.

In Den Haag heeft de stichting Armoedefonds van de gemeente Den Haag en van Voedselbank Haaglanden de opdracht gekregen om menstruatiemateriaal via voedselbank en andere uitgiftepunten te verstrekken. Zowel particulieren, winkelketens als leveranciers schenken maandverband en tampons en de stichting koopt ook partijen in. De gemeente Westland gaat de stichting vragen dat ook voor haar te regelen.

Overigens is het probleem in deze gemeente minder groot dan in Den Haag, schrijft het college. "We hechten er aan u te melden dat het verzuim als gevolg van het niet beschikken over menstruatiemiddelen in Westland heel beperkt is. Dit baseren wij op een inventarisatie onder partners die we eind 2020 hebben uitgevoerd. Uit de reacties bleek dat er in Westland geen situaties gesignaleerd zijn waarbij deelname wordt belemmerd doordat er geen menstruatiemiddelen beschikbaar zijn." Dat wil overigens niet zeggen dat er geen menstruatiearmoede is in het Westland, volgens het college. "Landelijk blijkt namelijk uit een onderzoek dat in 2021 één op de twaalf meisjes soms geen geld heeft om menstruatieproducten te kopen."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland