Archief

Westland gestart met tijdelijke afsluiting vuilnisbakken

De gemeente Westland is gestart met de tijdelijke afsluiting van de vuilnisbakken op straat en verder in het openbaar gebied.

Ondanks het feit dat er tijdens de komende jaarwisseling een landelijk vuurwerkverbod geldt, neemt de gemeente dergelijke maatregelen om schade aan straatmeubilair te voorkomen. Het gaat overigens niet alleen om de vuilnisbakken maar ook om het afsluiten van de houders voor hondenpoepzakjes.
Naast de afgesloten vuilnisbak hangt tijdelijk een speciale vuilniszak om het afval in te gooien.

Gratis hondenpoepzakjes

In de periode dat de houders van hondenpoepzakjes zijn afgesloten, kunnen hondeneigenaren zulke zakjes gratishalen bij de Westlandse bibliotheken, de milieustraten en bij de Biesieklette (fietsenstalling) aan de Verdilaan in Naaldwijk.

Verzamelcontainers

Verzamelcontainers voor PBD, textiel, kunststof en papier bij de winkelcentra en in de wijken worden op oudejaarsdag, 31 december, afgesloten. De gemeente verzoekt iedereen het afval dat bestemd is voor deze containers tijdelijk thuis te bewaren. "Alle openbare voorzieningen voor het weggooien van afval worden na de jaarwisseling zo snel mogelijk weer opengesteld", aldus Westland.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland