Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

Zilveren erepenning voor Pieter Eenhoorn

Ondernemersvoorman Pieter Eenhoorn heeft dinsdag de zilveren erepenning van de gemeente Westland ontvangen.

Bij zijn afscheid als voorzitter van VNO-NCW Westland-Delfland kreeg hij de onderscheiding uit handen van burgemeester Bouke Arends.

"Met zijn jarenlange bestuurlijke inzet in diverse functies is de heer Eenhoorn van groot belang geweest voor het ondernemersklimaat in Westland", aldus de gemeente. In de afgelopen tien jaar was hij vooral bezig met het stimuleren van onderlinge samenwerking om daarmee de Westlandse economie te versterken, in het bijzonder voor bedrijventerreinen, agro-logistiek en Greenport-gerelateerde bedrijven.

Verder is Eenhoorn onder meer actief geweest bij de Industriële Kring Naaldwijk, de Federatie Bedrijfsleven Westland (FBW) en Greenport. "Hiermee heeft hij sinds 1996 een buitengewone bijdrage geleverd aan de economie en het bedrijfsleven in de regio."

De zilveren erepenning is een gemeentelijke onderscheiding in Westland voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland) op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied. Het maakt hierbij niet uit of de verdiensten voortvloeien uit een betaalde functie, nevenfunctie of een combinatie hiervan.
De zilveren erepenning bestaat uit een legpenning met draaginsigne en een oorkonde.