Archief
WOS

Eerste boom 'teruggeplant' langs nieuwe kade in Schipluiden

Na anderhalf jaar lang werkzaamheden aan de kade in Schipluiden, is dinsdag het eerste groen 'teruggeplaatst'. Door de werkzaamheden moesten veel bomen die er stonden, verwijderd worden.

De gemeente Midden-Delfland is samen met het hoogheemraadschap en de bewoners om de tafel gegaan om de bomen terug te plaatsen. "Deze samenwerking is heel goed verlopen. Het was hard nodig om de kade te vernieuwen en veiliger te maken. Dan is het vervolgens ook weer nodig om het netjes achter te laten", zegt wethouder Frank ten Have.

De gemeente is erg blij dat ze de bomen nu nog hebben kunnen planten. "Hopelijk is er dan van het voorjaar weer een beetje groen te zien aan de kade", vertelt Ten Have.

Vernieuwde kade

De werkzaamheden aan de kade in Schipluiden waren erg hard nodig. "De oude damwanden, ook wel de kades, waren aan vervanging toe", vertelt Pieter Janssen van het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat betekent dat er diepere damwanden geslagen zijn en dat er een nieuwe kade is geplaatst. "Nu is het achter de kade weer een stuk veiliger wonen, ook voor de toekomst", aldus Janssen.

45 bomen

De vernieuwing aan de kade betekende wel dat bijna alle bomen die erlangs stonden verwijderd moesten worden. Dit resulteerde in een erg kaal gezicht. "Met 45 nieuwe bomen hopen we weer een beetje groen toe te voegen", aldus wethouder Ten Have.