Archief
WOS

WOS

Westland Verstandig wil extra raadsvergadering over 'Hoge Geest'

De fractie van Westland Verstandig wil een extra raadsvergadering over de voorgenomen huisvesting van 228 arbeidsmigranten aan de Hoge Geest in Naaldwijk.

Maandagavond heeft voorman Peter Duijsens daartoe een verzoek ingediend bij burgemeester Arends. De fractie is ontstemd dat de gevraagde stukken over "de kwestie Hoge Geest" nog niet verstrekt.

"Afgifte aan ons als raadsleden moet toch geen enkel probleem zijn", aldus Duijsens, die ernaar verwijst dat wethouder Albert Abee heeft aangegeven dat hij - alle rapporten lezende - tot de bevinding kwam dat het initiatief kansrijk was en voor vergunningverlening in aanmerking komt. "Dat betekent dat alle informatie er is", concludeert hij.

Over de voorgenomen digitale hoorzitting stelt Westland Verstandig: "Veel omwonenden kunnen vanwege leeftijd en gehoorproblemen die digitale informatiebijeenkomst niet bijwonen.

De fractie wil nu graag "op de kortst mogelijke termijn een extra raadsvergadering en wel vóór 20 december". Op die dag zal een digitale informatieavond voor omwonenden worden gehouden.