Archief
MediaTV

MediaTV

Persoonlijke omstandigheden wogen mee bij eis Industrieweg

Persoonlijke omstandigheden en de lange tijd voor de zaak voorkwam bij de rechter waren de reden voor het eisen van een taakstraf en rijontzegging na een dodelijk ongeval op de Industrieweg in Maassluis.

Dat het een tijd heeft geduurd voor de zaak voorkwam, ligt volgens het Openbaar Ministerie onder meer aan het loskoppelen van deze zaak en een andere zaak met dezelfde verdachte. Die laatste heeft te maken met verdovende middelen. Omdat Justitie deze twee zaken toch te verschillend vond, is besloten ze lost te koppelen.

Het ongeluk vond plaats in september 2018. De nu 21-jarige verdachte uit Maassluis reed die woensdagochtend 19 september volgens onderzoek in zijn auto met een snelheid van tussen de 82 en 84 kilometer per uur over de Industrieweg, een weg waarop je niet harder dan 50 kilometer per uur mag. Met die snelheid zou hij een ander voertuig hebben ingehaald en daarbij een 68-jarige fietser over het hoofd hebben gezien. Die overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

De zaak stond al een paar keer eerder op de rol om behandeld te worden, maar werd steeds uitgesteld. In 2019 kwam de verdachte zelf niet opdagen, een jaar later bleek hij geen advocaat te hebben en nu zegt het Openbaar Ministerie dat ook de andere zaak een rol speelt.

Over de persoonlijke omstandigheden wilde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie niet meer kwijt. Alleen dat ze een grote rol speelden in het beperken van de eis tot de maximale taakstraf van 200 uur en anderhalf jaar rijontzegging.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis