Archief
WOS

WOS

Maassluis: vluchtelingen in hotelboot

Als de gemeenteraad van Maassluis ermee instemt, ligt waarschijnlijk nog voor de kerst een hotelschip voor vluchtelingen aan de Govert van Wijnkade.

Het college van B en W wil op die manier gehoor geven aan het verzoek van het Rijk om tijdelijk noodopvang voor vluchtelingen mogelijk te maken in de stad. De gemeente kiest ervoor om het schip voor de vluchtelingen in de buitenhaven te leggen aan de Govert van Wijnkade. Door te kiezen voor deze locatie wordt er geen beroep gedaan op voorzieningen in de stad zoals bijvoorbeeld woningen of een sporthal waar dan nog allerlei zaken bij geregeld moeten worden: van wasmachine tot eten.

De gemeenteraad beslist donderdagavond in een extra raadsvergadering over de tijdelijke noodopvang van maximaal zeventig vluchtelingen voor een periode van acht weken. De eerste vluchtelingen kunnen er dan in de eerste week van januari in. Er komt nog een informatiebijeenkomst voor omwonenden en ondernemers in de haven: op woensdag 15 december vanaf 19:30 uur. Vanwege de coronamaatregelen moeten uitgenodigde deelnemers zich wel aanmelden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis